FACE-ADS

A HIMG klinika orvosai és munkatársai

himg-team-2014

A képre kattintva ismerkedjen meg orvosainkkal és munkatársainkkal.

A hajbeültetésről röviden

A hajbeültetés lehetősége azon alapul, hogy a hajvesztés során ritkán fordul elő a teljes hajállomány kihullása.

A frizura elvesztését ugyanis rendszerint a tesztoszteron egyik változata, a DHT hormon okozza, melyekkel szemben a fej oldalsó és hátsó részén található haj szerencsére ellenálló.  A hajbeültetés során az itt található hajszálak egy részét, a hajátültetési módszertől függően különböző follikuláris egységenként telepítik át a megritkult, illetve teljesen kopasszá vált fejterületre.

hajhullas4

Hajbeültetési módszereink

A legújabb hajbeültetési módszerek alkalmazásakor nem kerül sor maradandó hegeket okozó vágásra, így ezek inkább kozmetikai beavatkozások, mint plasztikai műtétek.

A hajátültetés kezdetekor a FUT módszerrel dolgoztak a hajspecialisták, ami nagyobb, szögletes alakú graftok (hajátültetési egységek) kinyerését és áttelepítését jelentették. Ezek esetében nem lehetséges a mozaikszerű (természetes hatású) elrendezés, ezért a hajbeültetés rendszerint természetellenesen ritkás frizurát eredményezett.

F.U.E. hajbeültetés

A Follikular Unit Extraction, vagyis a FUE hajátültetési módszer napjaink egyik legkorszerűbb hajtranszplantációs technikája, amit sokan hajszálankénti hajátültetésnek neveznek. A beavatkozás során több ezer hajszálat telepítünk át hajhagymával együtt a hajhiányos területekre.

Mindenképpen forradalmi áttörést jelentett a hajbeültetésben, szemben a csíkkivételes technikákkal.
Lehetőség nyílott egy elfogadható minőségi munkára. Igaz hajszálankénti hajkivételnek hívják Magyarországon, pedig az angol rövidítése is azt jelenti, hogy egységekben történő hajkinyerés. (2-3-4 vagy több hajszál kinyerése).

A hajbeültetési beavatkozás nyomán kis méretű pöttyök maradnak a fejbőrön, ezek azonban pár nap alatt eltűnnek.

A módszer lényege, hogy egy 1,0-1,2mm es kőrtű segítségével a hajszálcsoportokat körbevágják, majd ezeket a hajszálakat tartalmazó graftokat egy ugyan ekkora lyukat ejtve beültetik a fogadó (kopaszodó) területre.

F.U.E. hajbeültetés hátránya

Bár erről nem igazán szoktak beszélni, de a korrektség megkívánja, hogy mindenki tisztán lássa, miért is nem tökéletes a módszer. A hátrányát két részre bonthatjuk:

  • a, kivétel
  • b, beültetés
fue
fue__
fue__
A képeken jól látszik a FUE hajbeültetés nyomokat hagy, sokan azt állítják, hogy ez a sebgyógyulástól és bőrtípustól függ, de valójában mindenkinél egységesen megfigyelhető a donor terület erőteljes megritkulása a FUE beavatkozás után.

Ne hagyja, hogy félrevezessék: A FUE beavatkozás minden esetben látható nyomot hagy!

F.U.E. Safe System

Ebben az esetben már az alap FUE módszer egy fejlettebb változatáról beszélünk, a technika lényege, hogy a megszokott kézi kivétel helyett egy gépi kivételt alkalmazunk a hajszálak kinyerésénél. Ez főleg a beavatkozást végző orvos munkáját könnyítheti meg, de nem minden esetben. Bár kevesen beszélnek erről, de a kivétel ugyan olyan fontos része egy beavatkozásnak mint a beültetés. Maga a módszer összességében megegyezik az alap FUE technikával. Többnyire az orvos munkáját segíti a gép.

F.U.E. Safe System Előnye

Gyors, megfelelő hajbeültetési eredmény

F.U.E. Safe System Hátránya

Ugyan úgy mint az alap FUE módszer, apró lyukakat, foltokat hagy a tarkón mellyel jelentősen ritkítja a donor területet.

S.H.E. hajbeültetés

Egészségügyi kategóriában a HIMG Klinika hajbeültetési eszközei elnyerték az Év Terméke díjat.

A HIMG Hajbeültetési Klinikán, Budapesten továbbfejlesztett módszer alapját tekintve megegyezik a FUE technikával, jelentősebb eltérés az alkalmazott eszközöknél van, melyek kisebb méreteikből adódóan még észrevehetetlenebb nyomot hagynak.

A legkorszerűbb hajbeültetési eljárás. Magyarországon elsőként alkalmazzuk az Érintésmentes Módszert (Z.T.M. Zero Touch Method) és az egyedülálló, világszerte újdonságnak számító, általunk kifejlesztett, FUE alapokra épült Hajszálankénti Hajkinyerési módszerünket (S.H.E. Single Hair Extraction) mely új távlatokat nyitott meg a hajátültetés területén.

Hajátültetési beavatkozásunk teljesen fájdalommentes, gyors, egyszerű. Képesek vagyunk egy nap alatt akár 4500-nál több hajszál átültetésére is. A módszer ugyan úgy alkalmas 1-2-3-4 hajszálat tartalmazó graft kinyerésére is!

Természetes eredmény MINDIG!

she-modszer-2
she-modszer-3
she-modszer
Mindhárom hajbeültetési módszer jelentős előnye az elavult FUT technikával szemben, hogy segítségükkel a beültetett hajszálak dőlésszöge is meghatározható, így a körülbelül egy év alatt megerősödő frizura megjelenése természetes, ráadásul tetszés szerint formázható lesz.

Hajbeültetés Férfiaknak és nőknek

kopasz-no

A hajvesztés ritkán jelenti a hölgyeknél kopasz foltok kialakulását, ezért a hajbeültetés nőknél inkább a frizura sűrítését szolgálja.

A hölgyeknél nem a kopasz foltokat kell eltüntetni, hanem a megritkult hajállományt kell a hajbeültetéssel ismét esztétikus frizurává varázsolni.

A viselt haj hosszúsága miatt is eltérő a hajbeültetés a férfiaknál, hiszen ők gyakran az egészen rövid frizura hívei, ilyenkor inkább a SHE hajátültetés célszerű, hiszen mint fentebb írtuk, annak nyomai még ebben az esetben is észrevétlenek maradnak.

Hajbeültetés Ára

wayne-rooney-hair-transplant

Wayne Rooney a Manchester United és az angol válogatott hajátültetése 15000 angol fontba került, a magyarországi klinikákon ennél lényegesen olcsóbb a hajbeültetés.

A többféle módszerből, illetve a nők és férfiak közötti különbségekből is adódik, hogy a hajbeültetési árak minden esetben egyénre szabottak, hiszen a beavatkozás során a megmaradt hajállomány minőségét is figyelembe kell venni.

A hajbeültetés árának kiszámításához az átültetett hajszálak számát vesszük alapul, ezt viszont jelentős mértékben meghatározza a megritkult, illetve kopasz felület kiterjedtsége, ami miatt egy hajátültetés nem mindig végezhető el egy nap alatt, hanem akár 3-4 napot is igénybe vehet.

A hajvesztés mértéke, illetve a nők és férfiak hajbeültetésének különbségei mellett nem ritkák az egyedi igények sem, csak példaként említve, hogy a hölgyek gyakran nem engedik optimális rövidségűre vágatni a hajukat, ami megnehezíti a beavatkozást.

Itt érdemes megemlíteni, hogy a hajátültetéshez szükséges, ingyenes hajvizsgálat eredményeként már megközelítően pontos hajbeültetési árat tudunk mondani.

Hajbeültetés Magyarországon


oszi-hajbeultetes-akcio

A HIMG Hajbeültetési Klinika rendszeres akciókkal teszi könnyebben elérhetővé a beavatkozást.

Köztudott, hogy hazánkat rendszeresen keresik fel a kedvező árú kozmetikai és plasztikai sebészeti beavatkozások miatt külföldről. Nincs ez másként a hajbeültetésnél sem, amit Magyarországon lényegesen olcsóbban érhetnek el a gyógyturizmust igénybe vevő külföldiek.

A magyarországi hajátültetés minőségével kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a HIMG Hajbeültetési Klinika a gyógyturistákon kívül rendszeresen fogad továbbképzésre érkező külföldi orvos csoportokat is, akik a budapesti intézmény specialistáinak saját fejlesztésű módszereivel is megismerkedhetnek.

A HIMG Hajbeültetési Klinikáról azt is érdemes megjegyezni, hogy a magyarországi pácienseket rendszeres akciókkal várja budapesti székhelyén.

gyorfi-eredmeny-himg

Az idejét múlt hajbeültetési módszerekkel ellentétben nem vágjuk fel a fejbőrt, tehát nem keletkeznek az esztétikai hatást roncsoló sebek és hegek, a hajszálakat egyesével vesszük ki a donor területről és ültetjük be a helyreállítandó területekre. Nem marad semmiféle nyom azon a területen sem, ahonnan kiemeljük a donor hajszálakat, hiszen ezek a follikuláris egységek hajszálvékonyak.

A hajbeültetés előtt és után készült képeket elnézve látható, hogy a beavatkozás eredményeképpen teljesen természetes hatás érhető el, így környezete számára észrevehetetlen lesz, hogy Ön hajbeültetésen esett át.kutreiber-laszlo-hajbeultetes-elott-utan1

További Hajbeültetési eredményekért kattintson a képre.

Szeretné megtudni, hogyan zajlik egy hajbeültetési nap? Kattintson ide.

Videónkhoz kattintson ide.

Amennyiben kopaszodástól vagy hajritkulástól szenved, keresse fel a HIMG hajbeültetési klinikát, ahol szakszerű információkkal várjuk Önt!

 Írjon üzenetet sebészünknek vagy hajgyógyászunknak

24 órán belül garantáltan válaszolunk

Név / Name *

E-mail / Email *

Tárgy / Subject *

Telefon / Phone *

Elülső fotó / Front

Elülső – felső fotó / Front Top

Fotó Bal oldalról / Left Side

Fotó Jobb oldalról / Right Side

Fotó Hátulról/ Back

Fejtetőről készült fotó/ Back

Üzenet / Message *